DEOS Center starejših Notranje Gorice kot že vsako leto izvaja projekt ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE’‘. Projekt je v letu 2020 prejel naziv Naj prostovoljski projekt leta 2020. Cilj projekta je tudi medgeneracijsko sodelovanje, saj lahko sodeluje prav vsak.

Komu je namenjen projekt?

Letos je cilj zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihovih nabiralnikih pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

Tudi Junaki na domu vas vabimo, da se projektu pridružite in napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Sodeluje lahko vsak – posamezniki, skupine, organizacije itd… Pošljete lahko več voščil hkrati. Pomembno je, da je napisano NA ROKE, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega.

Rok za oddajo voščil

Voščila se bodo zbirala vse do petka, 10.12.2021.

Vaše izdelke pošljite na ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa lahko zapišete svoje podatke.  Vsako pismo bodo pregledali, vložili v novo kuverto ter posredovali naprej do starejših širom Slovenije. Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v našem centru in tudi v drugih centrih ter domovih). Po potrebi bo stanovalcu tudi in prilepljeno na steno.

V kolikor boste sodelovali se vam izvajalci projekta že v naprej najlepše zahvaljujejo!

Polepšajte praznične dni starejšim in jim s svojo kreativnostjo podarite nasmeške na obraz!