Aktivno varstvo za starejše v domovih DEOS | Junaki na domu
Aktivno varstvo

Aktivno varstvo

Aktivno varstvo je socialnovarstveni program, namenjen vsem starostnikom, ki potrebujejo pomoč pri osnovnih dnevnih opravilih. Trenutno program Aktivno varstvo že poteka v DEOS centru Medvode, v primeru večjega števila kandidatov, pa se načrtuje razširitev programa tudi v DEOS center starejših Trnovo in DEOS center starejših Črnuče v naslednjih mesecih.
Dnevno varstvo starejših poteka v času dnevne odsotnosti svojcev do največ 9 ur/dnevno oziroma med 7.00h – 16.00h.

NAROČI

 

Aktivno varstvo je namenjeno vsem, ki še živijo doma in zaradi delne nesamostojnosti potrebujejo pomoč pri osnovnih dnevnih opravilih.

Dodatno program Aktivno varstvo starejšim omogoča socialni stik in druženje s stanovalci DEOS centra ter aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Program Aktivno varstvo je komplementarna storitev oskrbe starejših v domačem okolju, saj starostnikom zagotavlja takšno raven fizične, kognitivne in družbene aktivnosti, ki jo potrebujejo, kadar bivajo doma.

Program Aktivno varstvo ponuja:

  • Varstvo in prehrana v varnem okolju
  • Sodelovanje strokovne ekipe
  • Poteka 9 ur/dan, vsak delavnik
  • Ugodna cena

Program Aktivno varstvo se izvaja pod strokovnim vodstvom v okviru vnaprej opredeljenega tedenskega urnika. V sklopu urnika Aktivnega varstva se dvakrat tedensko izvaja tudi program Aktiven dan, ki se izvaja v sodelovanju z Zavodom AS, Fitnes kliniko in Fakulteto za Šport, Univerze v Ljubljani.

Imate dedka, babico, mamo, očeta, ki sami živijo doma in si ne morejo več skuhati?

V sklopu Aktivnega varstva starostniki dobijo zajtrk, toplo kosilo in malico.

So vaši bližnji osamljeni in nimajo primerne družbe?

V sklopu Aktivnega varstva se starostniki družijo med seboj in kofetkajo, se sprehajajo in hodijo na zabavne izlete.

Vašim bližnjim pojema fizična moč, spomin in ravnotežje?

Tudi za psiho-fizično stanje starostnika je v sklopu Aktivnega varstva poskrbljeno! V sklopu urnika Aktivnega varstva se dvakrat tedensko izvaja tudi program Aktiven dan. Dolgoročno program zagotavlja starostnikom boljše psiho-fizično stanje, kar jim omogoča, da lahko dlje časa kakovostno bivajo doma, neodvisni od (nujne) pomoči svojcev. Skrb za starostnika je pogosto psihično, časovno in včasih tudi fizično zelo obremenjujoča za svojce, ne glede na to, ali so še v službi ali v pokoju.

Kdaj poteka program?

Program aktivnega varstva poteka vsak delovnik, od ponedeljka do petka, med 7.00 in 16.00 uro.

Kakšna je cena programa?

Cena programa je 20€/dan in poleg strokovnega vodenja in aktivnosti po urniku vključuje tudi zajtrk, topli obrok, pijačo ter možnost počitka.

Program aktivnega varstva se izvaja pod strokovnim vodstvom v okviru vnaprej opredeljenega tedenskega urnika, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI.

NAROČI

 

Kaj vse program Aktivno varstvo vsebuje in kako poteka si lahko ogledate v spodnjem prispevku.