BIVANJE V DOMAČEM OKOLJU

Pomoč starejšim na domu je zelo dobrodošla, če si starostnik želi podaljšati bivanje v svojem domačem okolju.

Za marsikoga izmed so ta opravila samoumevna, vendar se je potrebno zavedati, da lahko bolezen, oteženo gibanje ali druge s starostjo povezane težave, ta opravila bistveno oteži.

pomoč na domu

SVETOVANJE STROKOVNE SLUŽBE

Razmislek o tem kdaj ter kje poiskati pomoč na domu pri vsakodnevnih opravilih je lahko za nekoga zelo zahtevno delo, zato vam Junaki na domu nudimo tudi brezplačno svetovanje glede izbire ustrezne storitve. Pomagali vam bomo najti ustrezno pomoč na domu, ko jo boste potrebovali za svoje najbližje.

Za vsakega posameznika je pomembno, da lahko poskrbi sam zase, da je samostojen pri opravljanju vsakodnevnih življenjskih opravilih tudi v starosti. Storitev pomoč starejšim na domu je namenjena osebam, ki imajo zagotovljene bivalne in druge pogoje za življenje v svojem domačem okolju, vendar pa zaradi starosti ali hude invalidnosti ne morejo več opravljati vsakodnevnih opravil na način, kot so jih do sedaj. Tukaj smo vam na voljo Junaki na domu.

Lažja oblika pomoči se izvaja pri posameznikih, ki delno še zmorejo opravljati temeljna dnevna opravila, a pri tem potrebujejo pomoč.

Storitev lažje oblike pomoči starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih obsega:

 • pomoč na domu pri temeljnih dnevnih opravilih,
 • pomoč pri osebni higieni (kopanje, tuširanje, umivanje zob, las, britje, striženje nohtov),
 • oblačenju, slačenju,
 • hranjenju, pitju,
 • gibanju (po stanovanju, hoja s pripomočki ali brez njih, vstajanje iz postelje, s stola, invalidskega vozička),
 • opravljanju osnovnih življenjskih potreb,
 • vzdrževanju in negi osebnih ortopedskih pripomočkov,
 • varovanje in nadziranje stanja uporabnika preko noči.

Namen izvajanja fizioterapije je razvijati, vzdrževati ali ponovno vzpostaviti optimalno gibanje in funkcijske sposobnosti. Glede na vaše zdravstveno stanje in obseg ponudbe naših izvajalcev se boste skupaj s fizioterapevtom lahko odločili za terapijo, ki vam bo najbolj ustrezala. Pogosto svetujemo, da se fizioterapija izvaja v kombinaciji še z drugimi našimi storitvami – največkrat z delovno terapijo in vadbo za starejše na domu.

Junaki na domu z veseljem nudimo pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih, vas podpiramo pri vsakdanu vašega življenja in pri strukturiranju vsakodnevnega življenjskega ritma. Nudimo pomoč na domu, ki zajema vse kar potrebujete za to, da bo vaše življenje v domačem okolju kar najprijetnejše in udobnejše.

Pomoč starejšim na domu mi zagotavlja:

 • kakovostno življenje tam, kjer se najboljše počutim

Osnovni namen izvajanja pomoči starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih je, da uporabnikom omogočamo čim kvalitetnejše življenje v domačem okolju. Na ta način nadomestimo potrebo po namestitvi v institucionalnem varstvu s tem pa podaljšamo bivanje posameznikov v domačem okolju. Uporabniki lahko na ta način ostanejo v svojem znanem bivalnem okolju, v njihovem domu in ob znanih ljudeh, kjer se po navadi posamezniki počutijo najboljše, so sproščeni in zato je tudi izkušnja izvajanja pomoči lahko veliko bolj kakovostno izvedena.

 • pomoč pri opravilih, ki jih vedno težje izvajam

Pomoč starejšim na domu nudimo za lažje opravljanje, fizično bolj ali manj zahtevnih, vsakodnevnih opravil in ostalih dejavnosti. Skupaj načrtujemo potek  in način izvajanja, pogostost obiskov in izdelamo načrt pomoči na domu, vse glede na vaše potrebe in zmožnosti. Junaki na domu vsekakor spodbujajo k samostojnosti za tiste storitve, ki ste jih sami še zmožni opraviti.

 • občutek varnosti ter spoštljiv odnos

Storitev prilagodimo vašim potrebam, torej glede na vaše zdravstveno stanje, potrebe, želje in cilje. Skozi sodelovanje vam bodo nudili tudi čustveno podporo in pomoč pri organizaciji dnevnih aktivnosti. Naši izvajalci so tukaj za vas, da vam olajšajo bivanje v znanem okolju, opravljanje vsakodnevnih opravil in vam popestrijo dneve s svojo tudi  družbo in pogovorom.

Storitev lahko ob izboljšanju vašega stanja vedno kombinirate s preostalimi našimi storitvami. V kolikor zdravje dopušča lahko storitev kombinirate tudi z vadbo, ki se izvaja v vseh DEOS Centrih starejših.

pomoc starejšim
Pomoč starejšim na domu

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo prek kontaktnega obrazca ali telefona. Pripravili pa smo tudi dve vprašanji, ki se uporabnikom pogosto pojavljata, in odgovora nanju.

Ali je težja oblika pomoči dostopna po vsej Sloveniji?

Seveda, Junaki na domu imamo po vsej državi široko mrežo izvajalcev, tako da ste lahko prepričani, da bomo dobro poskrbeli tudi za vas oziroma za vaše bližnje. Če vas zanima tako imenovana nega na domu, Ljubljana, Maribor, Kranj, Koper, Celje, Novo mesto, Murska sobota itn. z okolico zagotovo nudijo dovolj možnosti. Stopite v stik z nami in nas neposredno vprašajte, ali smo že prisotni tudi v vašem kraju. Če slučajno nismo, bomo vse moči usmerili v to, da se vam kar najbolj približamo.

Kako lahko naročim storitev nega na domu?

Prijavni obrazec poiščite kar na naši spletni strani, seveda pa nas lahko tudi pokličete in skupaj se bomo dogovorili vse potrebno. Definirali bomo vaše cilje, želje in potrebe ter skupaj ugotovili, katera storitev bi bila za vas oziroma vaše svojce najprimernejša. Nikar ne odlašajte oziroma se ne bojte. Prepričani smo, da vam bo naš negovalec na domu v veliko pomoč!