Pomoč v gospodinjstvu je namenjena vsem, ki zaradi različnih okoliščin potrebujejo dodatno pomoč, predvsem pri vzpostavljanju reda in čistoče v domačih prostorih. Nudimo osnovno čiščenje na domu in poskrbimo za vzpostavitev reda pri vseh, ki pomoč potrebujejo.

pomoč v gospodinjstvu

Pomoč je potrebna predvsem takrat, ko zaradi zmanjšane samostojnosti ne zmorejo več vseh gospodinjskih opravil opravljati sami. Nekateri storitev pomoč v gospodinjstvu ne ocenjujejo kot nujno pomoč, ampak zgolj kot dodatno pomoč, saj menijo, da ni tako pomembna kot na primer pomoč pri vsakodnevnih opravilih, ki ohranja redno skrb za osebno higieno. Vendar pa tudi storitvi pomoč v gospodinjstvu in osnovno čiščenje na domu omogočata kvalitetnejše življenje v domačem okolju posameznikov. Z izbiro storitve se lahko nadomesti potreba po namestitvi v institucionalnem varstvu in podaljša bivanje posameznikov v njihovem domačem okolju. Razbremeni se sorodnike in svojce, le ti pa bodo lahko imeli sedaj več časa za druženje in pogovore s svojimi bližnjimi, ko bo poskrbljeno za pomoč v gospodinjstvu in osnovno čiščenje na domu.

Pomoč v gospodinjstvu zajema:

 • postiljanje postelje in osnovno vzdrževanje spalnega prostora,
 • menjavo perila in urejanje ležišča,
 • zračenje bivalnega prostora,
 • skrb za čistočo osebnega perila (pranje, obešanje, zlaganje, likanje),
 • pomivanje uporabljene posode,
 • osnovno čiščenje bivalnega dela prostorov,
 • odnašanje smeti,
 • čiščenje v stanovanju, vzdrževanje higiene tal,
 • pomoč pri pripravi obrokov hrane,
 • nakup in prinašanje živil ali drugih potrebščin, nabavo ozimnice,
 • pomivanje oken v ožjih bivalnih prostorih uporabnika.

Pomembno je, da se v okolju, kjer preživimo večino svojega prostega časa v posameznem dnevu, počutimo dobro in zadovoljno. Naši Junaki na domu bodo poskrbeli, da boste imeli urejene in čiste dnevne prostore, hkrati bodo pazili na higieno v stanovanju, ki pa lahko prav tako izboljša vaše zdravstveno stanje.

Kot druge naše storitve, je tudi storitev pomoč v gospodinjstvu, ki zajema tudi osnovno čiščenje na domu prilagojena vašim potrebam in zajema več različnih opravil, ki so potrebna pri redni skrbi za človekovo varno in samostojno življenje v domačem okolju. Pomembno je, da se v okolju, kjer preživimo večino svojega prostega časa v posameznem dnevu, počutimo dobro in zadovoljno. Naši Junaki na domu bodo poskrbeli, da boste imeli urejene in čiste dnevne prostore, hkrati bodo pazili na higieno v stanovanju, ki pa lahko prav tako izboljša vaše zdravstveno stanje.

Junakom lahko naročite naj v trgovini za vas nakupijo sestavine, po končanem obroku pa boste lahko brezskrbno odšli na počitek, saj bodo naši izvajalci poskrbeli za urejenost posod in celotne kuhinje. Skupaj z vami se dogovorimo, katere prostore vam bodo naši izvajalci in izvajalke najprej uredili in počistili. Lahko naročite generalno čiščenje stanovanja enkrat tedensko ali na vsake štirinajst dni. Glede terminov se prav tako uskladimo glede na vaše želje skupaj z našimi izvajalkami in izvajalci.

Pogosto je poleg osnovne gospodinjske pomoči potrebno tudi kakšno bolj zahtevno delo, ki pa ne sodi v našo storitev pomoč v gospodinjstvu, temveč zahteva bolj specifično opravilo, ki ga lahko izvedejo izvajalci hišniških opravil na domu.

Čisto in urejeno okolje bo pozitivno vplivalo na vaše počutje in zdravje, saj je pomoč pri tovrstnih opravilih prilagojena vašemu dnevnemu ritmu, potrebam in zdravstvenemu stanju.

Izvajalci izvedejo dejanska opravila, za čistila in ostale pripomočke, pa naročnik storitve poskrbi sam.

Ko se zgodi, da kateri od vaših svojcev potrebuje pomoč pri vsakodnevnih opravili, saj ne zmore več v zadostni meri poskrbeti zase, je čas, da mu priskrbite pomoč. V kakšni obliki, se seveda odločite vi. Pomoč v gospodinjstvu in čiščenje na domu zagotovo spadata med osnovne storitve, s katerimi vam Junaki na domu pomagamo ohranjati optimalno bivalno okolje in v njem vzpostavljati ter vzdrževati čistočo in red. Urejeno in čisto bivalno okolje je nujno potrebno že zato, ker se človek v njem bolje počuti, seveda pa je treba ne glede na vse skrbeti za določene higienske standarde, ki morajo biti zlasti ob bolnih ljudeh še višji.

V primerih, da tega starejšim ali bolnim svojcem ne zmorete zagotoviti sami, vam lahko pomagamo na različne načine. Stopite v stik z nami in skupaj se bomo dogovorilo za obliko pomoči, kot sta čiščenje na domu in splošna pomoč v gospodinjstvu. Lahko se dogovorimo za redne tedenske ali celo vsakodnevne obiske in na takšen način skupaj poskrbimo, da bo starejša ali onemogla oseba deležna vse primerne higiene in oskrbe, kot si ju tudi zasluži. Junaki na domu smo prisotni v vseh koncih naše države, zato na naši spletni strani ali pa kar po telefonu preverite, ali smo dosegljivi tudi v vašem kraju. Potrudili se bomo, da vam uredimo vso potrebno pomoč v gospodinjstvu.

POGOSTA VPRAŠANJA:

Ali lahko naročim enkratno čiščenje na domu?

Seveda lahko. Na naši spletni strani lahko že v naročniškem obrazu označite podrobnosti storitve, pri čemer lahko izberete tako enkratno kot pogostejše čiščenje. Tudi splošna pomoč v gospodinjstvu vam je na voljo popolnoma po dogovoru oziroma vaših željah. Storitev lahko naročite zase ali v imenu nekoga, ki jo potrebuje.

Kaj vse zajema pomoč v gospodinjstvu?

V splošnem se tovrstna pomoč uporablja zaradi ohranjanja in/ali vzpostavljanja določene stopnje čistoče in reda v vašem domu oziroma domu tistega, ki sam tega ni več v polnosti sposoben. Pri tem gre za splošno pospravljanje in čiščenje prostorov, postiljanje postelje, zračenje, čiščenje osebnega perila, pomivanje posode, odnašanje smeti, pomoč pri pripravi hrane … Junaki na domu smo vam na voljo za vse to in še več!