pomoč starejšim na domu

Pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih – lažja oblika pomoči

Pomoč starejšim na domu je zelo dobrodošla, če si starostnik želi podaljšati bivanje v svojem domačem okolju.

Za marsikoga izmed so ta opravila samoumevna, vendar se je potrebno zavedati, da lahko bolezen, oteženo gibanje ali druge s starostjo povezane težave, ta opravila bistveno oteži. Razmislek o tem kdaj ter kje poiskati pomoč na domu pri vsakodnevnih opravilih je lahko za nekoga zelo zahtevno delo, zato vam Junaki na domu nudimo tudi brezplačno svetovanje glede izbire ustrezne storitve. Pomagali vam bomo najti ustrezno pomoč na domu, ko jo boste potrebovali za svoje najbližje.

Za vsakega posameznika je pomembno, da lahko poskrbi sam zase, da je samostojen pri opravljanju vsakodnevnih življenjskih opravilih tudi v starosti. Storitev pomoč starejšim na domu je namenjena osebam, ki imajo zagotovljene bivalne in druge pogoje za življenje v svojem domačem okolju, vendar pa zaradi starosti ali hude invalidnosti ne morejo več opravljati vsakodnevnih opravil na način, kot so jih do sedaj. Tukaj smo vam na voljo Junaki na domu.

Lažja oblika pomoči se izvaja pri posemeznikih, ki delno še zmorejo opravljati temeljna dnevna opravila, a pri tem potrebujejo pomoč.

Storitev lažje oblike pomoči starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih obsega:

 • pomoč na domu pri temeljnih dnevnih opravilih,
 • pomoč pri osebni higieni (kopanje, tuširanje, umivanje zob, las, britje, striženje nohtov),
 • oblačenju, slačenju,
 • hranjenju, pitju,
 • gibanju (po stanovanju, hoja s pripomočki ali brez njih, vstajanje iz postelje, s stola, invalidskega vozička),
 • opravljanju osnovnih življenjskih potreb,
 • vzdrževanju in negi osebnih ortopedskih pripomočkov,
 • varovanje in nadziranje stanja uporabnika preko noči.

Vsak od nas se mora zavedati, da v življenju posameznika pogosto pride do sprememb, kot so pojav bolezni, poškodb in drugih ovir, ki vplivajo na posameznikov način življenja do te mere, da potrebuje pomoč pri vsakodnevnih opravilih. Za tovrstne primere imamo Junaki na domu večje število izvajalcev na različnih lokacijah po celotni Sloveniji, da vam nudijo pomoč na domu pri opravilih, kot tudi pri sprejemanju novo nastalih okoliščin.

Velikokrat pride do situacij, ko celotno oskrbo nase prevzamejo svojci in drugi bližnji, ki pa pogosto nimajo znanja, kako ustrezno poskrbeti za bližnjega, ali tega ne zmorejo v celoti sami. Takrat je pomembno, da se poišče strokovno pomoč in podporo izvajalcev, ki nudijo kakovostne storitve in vam lahko z njihovim znanjem tudi svetujejo, kako ravnati v času njihove odsotnosti.

NAROČI

 

pomoč starejšim
Pomoč starejšim na domu

 

Kako mi lahko pomoč na domu pri vsakodnevnih opravilih pomaga?

Junaki na domu z veseljem nudimo pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih, vas podpiramo pri vsakdanu vašega življenja in pri strukturiranju vsakodnevnega življenjskega ritma. Nudimo pomoč na domu, ki zajema vse kar potrebujete za to, da bo vaše življenje v domačem okolju kar najprijetnejše in udobnejše.

Pomoč starejšim na domu mi zagotavlja:

 • kakovostno življenje tam, kjer se najboljše počutim

Osnovni namen izvajanja pomoči starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih je, da uporabnikom omogočamo čim kvalitetnejše življenje v domačem okolju. Na ta način nadomestimo potrebo po namestitvi v institucionalnem varstvu s tem pa podaljšamo bivanje posameznikov v domačem okolju. Uporabniki lahko na ta način ostanejo v svojem znanem bivalnem okolju, v njihovem domu in ob znanih ljudeh, kjer se po navadi posamezniki počutijo najboljše, so sproščeni in zato je tudi izkušnja izvajanja pomoči lahko veliko bolj kakovostno izvedena.

 • pomoč pri opravilih, ki jih vedno težje izvajam

Pomoč starejšim na domu nudimo za lažje opravljanje, fizično bolj ali manj zahtevnih, vsakodnevnih opravil in ostalih dejavnosti. Skupaj načrtujemo potek  in način izvajanja, pogostost obiskov in izdelamo načrt pomoči na domu, vse glede na vaše potrebe in zmožnosti. Junaki na domu vsekakor spodbujajo k samostojnosti za tiste storitve, ki ste jih sami še zmožni opraviti.

 • občutek varnosti ter spoštljiv odnos

Storitev prilagodimo vašim potrebam, torej glede na vaše zdravstveno stanje, potrebe, želje in cilje. Skozi sodelovanje vam bodo nudili tudi čustveno podporo in pomoč pri organizaciji dnevnih aktivnosti. Naši izvajalci so tukaj za vas, da vam olajšajo bivanje v znanem okolju, opravljanje vsakodnevnih opravil in vam popestrijo dneve s svojo tudi  družbo in pogovorom.

Storitev lahko ob izboljšanju vašega stanja vedno kombinirate s preostalimi našimi storitvami. V kolikor zdravje dopušča lahko storitev kombinirate tudi z vadbo, ki se izvaja v vseh DEOS Centrih starejših.

NAROČI

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo prek kontaktnega obrazca ali telefona. Pripravili pa smo tudi dve vprašanji, ki se uporabnikom pogosto pojavljata, in odgovora nanju.

Komu je namenjena pomoč na domu?

Tovrstna pomoč je primerna za vse pretežno starejše ljudi, ki sicer živijo doma, a se bodisi zaradi bolezni bodisi zaradi drugih težav, povezanih s starostjo, ne zmorejo več oskrbovati ter negovati sami, tega pa jim ne zmorejo zagotavljati niti svojci. Pomoč starejšim na domu posameznikom omogoča, da čim dlje ostanejo v domačem okolju, kjer se najpogosteje počutijo najbolje in so najbolj sproščeni.

Kaj vse pomoč na domu obsega?

Junaki na domu smo prisotni po vsej Sloveniji in vam lahko pomagamo pri vseh osnovnih domačih in gospodinjskih opravilih, osebni higieni, hranjenju in pitju, gibanju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb … Smo tudi prijetna družba in zanesljiv sopotnik skozi enolične dneve.