Fizioterapija na domu temelji na manualni terapiji, ki se izvaja z rokami. Z različnimi pritiski, raztegi in gibi se dosegajo odlični rezultati in izboljšanja stanj. Fizioterapija ima pomembno vlogo, ne samo pri rehabilitaciji, temveč tudi pri preventivi, saj pomaga pri vzpostavitvi mišično skeletnega ravnovesja posameznika in je lahko namenjena tudi starostnikom pri zagotavljanju boljšega fizičnega stanja.

Junaki fizioterapevti vam nudimo:

 • izvedbo ocene zdravstvenega stanja uporabnika,
 • postavitev fizioterapevtske diagnoze in načrta vadbe
 • posvetovanje, nasvete glede napotitve k drugemu zdravstvenemu strokovnjaku
 • izvajanje programa fizioterapije, ugotavljanje izidov fizioterapevtske obravnave in pripravo priporočil za domačo samopomoč.
fizioterapija na domu

Fizioterapija na domu je namenjena uporabnikom:

 • pred operacijo, če se želijo že vnaprej privaditi pooperativni rehabilitacijski rutini
 • po operaciji, ko potrebujejo vadbo in se ne uvrstijo med paciente v rehabilitacijskih centrih
 • po poškodbi ali v pooperativnem obdobju, ko ste že v domači oskrbi;
 • ob pojavljanju težav pri hoji (šepanje ali hoja s kratkimi koraki)
 • ob slabši mobilnost in težavah s hojo na splošno ali po stopnicah;
 • po poškodbi, operaciji ali bolezni želijo čimprej vrniti na prejšnjo raven fizičnih zmogljivosti,
 • za onemogle ali nepokretne uporabnike,
 • ki imajo težave z vzdrževanjem ravnotežja

Namen izvajanja fizioterapije je razvijati, vzdrževati ali ponovno vzpostaviti optimalno gibanje in funkcijske sposobnosti. Glede na vaše zdravstveno stanje in obseg ponudbe naših izvajalcev se boste skupaj s fizioterapevtom lahko odločili za terapijo, ki vam bo najbolj ustrezala. Pogosto svetujemo, da se fizioterapija izvaja v kombinaciji še z drugimi našimi storitvami – največkrat z delovno terapijo in vadbo za starejše na domu.

Fizioterapija na domu in fizična vadba vam pomagata do večje samostojnosti. Junaki vam pomagamo pri premagovanju omejitev, ki ste jih utrpeli zaradi bolezni ali poškodbe. Ponovno vzpostavimo in izboljšamo funkcionalnosti gibalnega sistema. Fizioterapija na domu povečuje gibljivost sklepov in prekrvavitev, okrepi mišičje, zmanjša se edem in lajša bolečine.

fizioterapija pripomočki
fizioterapija

S fizioterapijo na domu se lahko uspešno premaguje različne težave in bolezenska stanja. Fizioterapija na domu pomaga pri oslabelosti (posledici visoke starosti, posledici poškodbe ali operativnega posega in zaradi specifične bolezni). Pomaga pri vrtoglavici, izgubi ravnotežja ali strahom pred padcem. Ob zlomih in poškodbah pospešuje zdravljenje. Premagujejo se tudi revmatična obolenja in obraba sklepov multipla skleroza, mišična distrofija, ALS, možganska kap, srčno-žilna obolenja ter druga kronična bolezenska stanja in obolenja.

 • izvajanje v domačem okolju, kar pozitivno vpliva na motivacijo in splošno počutje, udobje in občutek varnosti
 • vadba je popolnoma prilagojena vam in vašim svojcem tako časovno kot usmeritev po specifičnih potrebah uporabnika
 • vsebuje postopno pripravo na redne terapije, če ste v čakalni vrsti za rehabilitacijo v toplicah ali rehabilitacijskih centrih
 • večja samostojnost pri vsakodnevnih opravilih in gibanju
 • pomaga pri zdravljenju deformacij in poškodb, pri zmanjšanju in odpravljanju bolečin
 • pomaga pri zmanjševanju napetosti in zategnjenosti
 • povečuje gibljivost in raztezanje mišic,
 • pomaga pri povečanju mišične moči in regeneracije mišic,
 • preprečuje obrabo,
 • pomaga pri pravilni obremenitvi na sklepnem hrustancu, pri optimalnem položaju kosti, pri gibanju kosti med seboj,
 • spodbuja regeneracijo telesa.

Ker se zavedamo, kako pomembno je ohranjati vitalnost, funkcionalnost in optimalno gibanje vsakega posameznika, je vam in vašim svojcem kvalitetna fizioterapija na domu omogočena povsod po državi. Junaki na domu smo namreč prisotni v vseh regijah. V kolikor želite dodatne podrobnosti, vas vabimo, da stopite v stik z nami ter nas povprašate o vsem, kar vas zanima.

Fizioterapija na domu, ki jo izvajajo naši fizioterapevti, prinaša številne prednosti in zagotovo ni mišljena le kot oblika pomoči pri okrevanju, temveč se vse bolj uporablja tudi kot odlična preventiva, ki pomaga pri dobrem telesnem počutju, optimalnem gibanju in splošnem fizičnem stanju posameznika.

V kolikor se še odločate za fizioterapijo na domu, naj dodamo, da vam bodo naši fizioterapevti v veliko pomoč ne le pri izvajanju samih vaj, temveč vam bodo ponudili tudi številne koristne nasvete o tem, kako lahko tudi sami naredite čim več za to, da se boste v svojem telesu počutili kar najbolje. Zagotovite si fizioterapijo kar na svojem domu – storitev je preprosto dostopna, vse podrobnosti bomo uredili hitro ter kar najhitreje začeli z izvajanjem.

Po dogovoru je možno fizioterapijo izvajati tudi na lokaciji izvajalca v sodelovanju z družbo DEOS.

V namen čim boljše informiranosti smo pripravili tudi par pogostih vprašanj in odgovorov nanje

Ob katerih težavah je priporočljiva fizioterapija na domu?

S pomočjo fizioterapije na domu vzdržujemo, razvijamo ali ponovno vzpostavljamo kar najbolj optimalno gibanje posameznikov in njihove funkcijske sposobnosti. Fizioterapijo na domu priporočamo tako ob posebnih stanjih (čas pred operacijo, okrevanje po operaciji ali poškodbi) kot ob različnih težavah, ki se pojavijo s starostjo ali boleznijo (težave s hojo, slabša fizična pripravljenost, onemoglost, oslabelost, slabše ravnotežje, po kapi …). Fizioterapija namreč prinaša številne prednosti.

Ali je fizioterapija na domu dosegljiva v vseh slovenskih krajih?

Junaki na domu smo prisotni po vsej Sloveniji in nismo omejeni le na večja (mestna) središča. Na naši spletni strani preverite, kako široka je naša mreža, in se odločite za fizioterapijo tudi na vašem domu.