Medicinska pedikura na domu

Medicinska pedikura na domu

Medicinska pedikura na domu je prilagojena starostnikom, kot tudi drugim posameznikom z različnimi zdravstvenimi stanji, ki so težje mobilni. Veliko posameznikov težko hodi, so v zrelih letih ali pa imajo pridružene bolezni, ki jih lahko ovirajo pri njihovem vsakdanjem življenju na način, da se težko odpravijo v razne ustanove ali k ponudnikom pedikure. Ponujamo vam medicinsko pedikuro, kar na vašem domu. Z medicinsko pedikuro na domu odstranjujemo težje težave na stopalih, ki vam povzročajo bolečine.

NAROČI

 

Z današnjim tempom in načinom življenja se ne moremo izogniti težavam na stopalih. Pedikura je postopek s katerim odstranjujemo kurja očesa, otiščance, vraščene nohte in zadebeljeno kožo na stopalih ter na koncu ponudimo še masažo. Noge in stopala nosijo našo celotno težo, velikokrat pa jih opremimo z neprimernimi obuvali, ki povzročijo marsikatero težavo. Zato so eden bolj obremenjenih delov telesa. Če so stopala dolgo zanemarjena in jih redno ne negujemo, postane koža na njih suha in lahko se pojavijo glivice in kurja očesa, noht postane odebeljen ali se vraste kar povzroči bolečino. Samo pravočasna pomoč vam bo olajšala vsakodnevni korak in vam odpravila težave pri hoji.

Medicinska pedikura na domu je odličen način, da si zagotovite redno nego in sanacijo stopal, tako pri ženskah kot pri moških, kar na vašem domu. Medicinska pedikura je posebna in zahtevna oblika pedikure, namenjena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem, ki že imajo težave z ožiljem, pomaga pa tudi pri otiščancih, vraščenih nohtih ter glivičnih obolenjih kože in nohtov.

Kaj vam nudi medicinska pedikura na domu?

Medicinska pedikura na domu je drugačna kot estetska oziroma klasična pedikura. Medicinska pedikura zahteva poglobljena znanja, izkušnje in preciznost. Poleg elementov klasične pedikure, medicinska pedikura na domu vsebuje še dodatne storitve: sanacijo globljih ragad (kožnih razpok) na peti in tudi drugih delih stopala, sanacijo vraščenih nohtov, odstranjevanje globljih kurjih očes in otiščancev, oskrbo žuljev, odstranjevanje trde kože in glivic na stopalu. Medicinska pedikura na domu se ukvarja tudi s pravilno pedikuro pri osebah z diabetesom. Pomembna vloga medicinske pedikure na domu je tudi preventiva, predvsem pri predvsem pri preprečevanju nastanka razjed oziroma diabetičnega stopala, ki posledično vodi v amputacije. Sam uspeh medicinske pedikure pa je odvisen tudi od težav, ki jih ima vsak posameznik.

Po želji ali potrebi se medicinsko pedikuro na domu kombinira s klasično pedikuro.

Najpomembnejše pri obravnavi je ustrezno svetovanje uporabniku. To pomeni, da se medicinska pedikura na domu osredotoča na reševanje problema in vzroke, ki so povzročili težave stopal, prstov in nohtov na nogi. Kot na primer, ko neprimerna obutev povzroči deformacijo prstov, kar je lahko zelo boleče. Nega nog je pomembna ne glede na letni čas. Dodatnega razvajanja z nego stopal in masažo stopal pa se poskrbi, da so vaša stopala sveža in sproščena.

Medicinska pedikura na domu se izvaja v skladu z vašimi željami in skupnim dogovorom z namenom, da se postopno in natančno odpravljajo težave stopal. Z medicinsko pedikuro na domu vam bo Junak omogočil, da so vaša stopala in nohti zdravi in urejeni. Za izvajanje medicinske pedikura na domu pa bo uporabljal različne kirurške in druge pripomočke.

Medicinska pedikura na domu vključuje:

 • pregled stopal in postavitev diagnoze,
 • čiščenje in dezinfekcija stopal,
 • oblikovanje, brušenje in čiščenje nohtov,
 • odstranjevanje odmrle in zadebeljene kože s stopal,
 • odpravljanje težav in s tem bolečin
 • hidriranje stopal.

Prednosti medicinske pedikure na domu:

 • Poteka na vašem domu, kar je vam znano in varno okolje
 • Ker poteka pri vas doma se počutite bolj sproščeno, srečno in umirjeno.
 • Več časa boste imeli za druge aktivnosti.
 • Lažje si boste organizirali čas, saj sami izberete termin, ki vam najbolj ustreza.
 • Razvajali se boste v zavetju vašega doma in preprečili izgubo časa na cesti pri potovanju do izvajalcev.
 • Z pravočasnim obiskom pedikerja se lahko prihrani obisk pri zdravniku, saj se prepreči resnejše zaplete.
 • Postopek zajema veliko več kot klasična pedikura.
 • Medicinska pedikura je bistveno bolj higienična.
 • Pri medicinski pedikuri sam postopek traja dlje od klasične pedikure saj se osredotoča tudi na zdravljenje stopal.
 • Nudi se svetovanje in pomoč pri negi nog in stopal.
 • Z masažo nog poskrbimo, da so stopala spet sveža in sproščena.
 • Pedikura preprečuje nastajanje resnejših težav
 • Uporablja se za zdravljenje oziroma sanacijo že obstoječih težav na stopalih in zmanjšanje bolečine.
 • Pedikura deluje kot preventiva. Hitreje se opazijo morebitne nevarne spremembe in s tem u porabnika napoti na obravnavo k zdravniku (sum na kožnega raka in druga obolenja).

Pravilna nega stopal s uporabo medicinske pedikure je še toliko bolj pomembna pri določenih bolezenskih stanjih. Pedikura na domu vam ponuja uporabo storitve kar v zavetju vašega doma in ob vam najbolj ustreznem času.

Z uporabo medicinske pedikure boste poskrbeli, da bodo vaša stopala izgledala bolje, s tem pa se boste tudi bolje počutili.

NAROČI