Medicinska pedikura je posebna in zahtevna oblika pedikure, namenjena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem, ki že imajo težave z ožiljem, pomaga pa tudi pri drugih težavah na stopalih. Zahteva poglobljena znanja, izkušnje in preciznost.

medicinska pedikura

Poleg elementov klasične pedikure medicinska pedikura na domu vsebuje še dodatne storitve: sanacijo globljih ragad (kožnih razpok) na peti in tudi drugih delih stopala, sanacijo vraščenih nohtov, odstranjevanje globljih kurjih očes in otiščancev, oskrbo žuljev, odstranjevanje trde kože in glivic na nohtih.

Medicinska pedikura na domu je prilagojena starostnikom, kot tudi drugim posameznikom z različnimi zdravstvenimi stanji, ki so težje mobilni. Veliko posameznikov težko hodi, so v zrelih letih ali pa imajo pridružene bolezni, ki jih lahko ovirajo pri njihovem vsakdanjem življenju na način, da se težko odpravijo v razne ustanove ali k ponudnikom pedikure. Ponujamo vam medicinsko pedikuro, kar na vašem domu. Z medicinsko pedikuro odstranjujemo težje težave na stopalih, ki vam povzročajo bolečine.

Medicinska pedikura na domu vključuje:

 • pregled stopal in postavitev diagnoze,
 • čiščenje in dezinfekcija stopal,
 • oblikovanje, brušenje in čiščenje nohtov,
 • odstranjevanje odmrle in zadebeljene kože s stopal,
 • odpravljanje težav in s tem bolečin,
 • hidriranje stopal.

Medicinska pedikura je postopek s katerim odstranjujemo kurja očesa, otiščance, vraščene nohte in zadebeljeno kožo na stopalih ter na koncu ponudimo še masažo. Noge in stopala nosijo našo celotno težo, zaradi neprimernih obuval pa lahko nastanejo marsikatere težave. Če stopal ne negujemo redno, postane koža na njih suha in lahko se pojavijo glivice in kurja očesa, noht postane odebeljen ali se vraste, kar povzroči bolečino. Samo pravočasna pomoč vam bo olajšala vsakodnevni korak in vam odpravila težave pri hoji.

Medicinska pedikura na domu za starejše
Medicinska pedikura na domu za starejše

Medicinska pedikura na domu je odličen način, da si zagotovite redno nego in sanacijo stopal, tako pri ženskah kot pri moških, kar na vašem domu. Medicinska pedikura je posebna in zahtevna oblika pedikure, namenjena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem, ki že imajo težave z ožiljem, pomaga pa tudi pri drugih težavah na stopalih.

Medicinska pedikura na domu je drugačna kot estetska oziroma klasična pedikura. Zahteva poglobljena znanja, izkušnje in preciznost. Poleg elementov klasične pedikure, medicinska pedikura na domu vsebuje še dodatne storitve: sanacijo globljih ragad (kožnih razpok) na peti in tudi drugih delih stopala, sanacijo vraščenih nohtov, odstranjevanje globljih kurjih očes in otiščancev, oskrbo žuljev, odstranjevanje trde kože in glivic na stopalu.

Pravilna nega stopal z uporabo medicinske pedikure, je še toliko bolj pomembna pri določenih bolezenskih stanjih. Zato se pedikuro priporoča pri osebah z diabetesom. Pomembno vlogo pa ima tudi preventiva, predvsem pri preprečevanju nastanka razjed oziroma diabetičnega stopala, ki posledično vodi v amputacije. Sam uspeh pa je odvisen tudi od težav, ki jih ima vsak posameznik.

Po želji ali potrebi se medicinsko pedikuro na domu kombinira s klasično pedikuro. Najpomembnejše pri obravnavi je ustrezno svetovanje uporabniku. To pomeni, da se medicinska pedikura na domu osredotoča na reševanje problema in vzroke, ki so povzročili težave stopal, prstov in nohtov na nogi. Kot na primer, ko neprimerna obutev povzroči deformacijo prstov, kar je lahko zelo boleče. Nega nog je pomembna ne glede na letni čas. Dodatno razvajanje z nego in masažo stopal poskrbi, da so vaša stopala sveža in sproščena.

Pedikura se izvaja v skladu z vašimi željami in skupnim dogovorom, z namenom, da se postopno in natančno odpravljajo težave stopal. Z medicinsko pedikuro na domu vam bo Junak omogočil, da so vaša stopala in nohti zdravi in urejeni. Za izvajanje pa bo uporabljal različne kirurške in druge pripomočke.

 • Poteka na vašem domu, kar je vam znano in varno okolje,
 • počutite se bolj sproščeno, srečno in umirjeno,
 • več časa boste imeli za druge aktivnosti,
 • razvajali se boste v zavetju vašega doma in preprečili izgubo časa na cesti pri potovanju do izvajalcev,
 • z pravočasnim obiskom pedikerja se lahko prihrani obisk pri zdravniku, saj se prepreči resnejše zaplete,
 • nudi se svetovanje in pomoč pri negi nog in stopal,
 • z masažo nog poskrbimo, da so stopala spet sveža in sproščena,
 • preprečuje nastajanje resnejših težav,
 • uporablja se za zdravljenje oziroma sanacijo že obstoječih težav na stopalih in zmanjšanje bolečine,
 • hitreje se opazijo morebitne nevarne spremembe in s tem uporabnika napoti na obravnavo k zdravniku (sum na kožnega raka in druga obolenja).

Bi o medicinski pedikuri na domu radi izvedeli še več? Preverite spodnja odgovora na pogosta vprašanja naših strank oziroma oskrbovancev.

V čem se medicinska pedikura razlikuje od klasične?

Medicinska pedikura na domu zajema posebne postopke, s pomočjo katerih odpravljamo težje težave na stopalih, na primer otiščance, kurja očesa, vraščene nohte … Gre torej za zahtevnejšo obliko pedikure na domu, pri čemer morajo imeti njeni izvajalci posebna znanja, dovolj izkušenj in drugih kvalitet. Še posebej previdni morajo biti pri raznih bolezenskih znanjih. Zaupajte nam, naši Junaki na domu imajo vse, kar potrebujete za kvalitetno medicinsko pedikuro na domu.

Ali se lahko naročim na enkratno medicinsko pedikuro na domu?

Seveda! Na naši spletni strani poiščite obrazec za naročilo in v njem čim točneje definirajte svoje potrebe in želje. Lahko se odločite za možnost enkratne storitve ali pa za večkratno storitev. Če niste povsem prepričani, kako vse skupaj poteka, se lahko o nadaljnjih obiskih in podrobnostih dogovorimo tudi ob našem obisku na vašem domu. Prepričani smo, da boste nad storitvijo navdušeni.