Klasična pedikura na domu za starejše | Junaki na domu
Pedikura na domu

Klasična pedikura na domu

Ker vemo, da se vsi soočamo s težavami na stopalih, vendar se le nekateri poslužujejo uporabe pedikure, želimo to storitev prilagoditi, da bo lažje dostopna starostnikom, kot tudi drugim posameznikom z različnimi zdravstvenimi stanji. Pedikura na domu je rešitev za vse, ki imajo poleg težav s stopali tudi oteženo mobilnost. Junaki na domu vam ponujamo klasično pedikuro, kar na vašem domu.

NAROČI

 

Pedikura je postopek nege nog in stopal. Z današnjim tempom in načinom življenja se ne moremo izogniti težavam na stopalih. Noge in stopala nosijo našo celotno težo, velikokrat pa jih opremimo z neprimernimi obuvali, ki povzročijo marsikatero težavo. Zato so eden bolj obremenjenih delov telesa. Če so stopala dolgo zanemarjena in jih redno ne negujemo, postane koža na njih suha in lahko se pojavijo glivice in kurja očesa, noht postane odebeljen ali se vraste kar povzroči bolečino.

Pedikura je danes znana predvsem kot medicinska pomoč pri težavah na stopalu. Ne smemo pa pozabiti, da je pedikura na domu še vedno lahko tudi samo razvajanje vaših nog, ki se jim lahko posvetimo vsaj enkrat mesečno.

Klasična pedikura na domu je odličen način, da si zagotovite redno nego stopal, tako pri ženskah kot pri moških, kar na vašem domu. Negovana stopala so pokazatelj za celostno nego telesa. Koža na stopalih se stara hitreje, kot koža na ostalih delih telesa, saj je podvržena številnim zunanjim vplivom (oblačila, obutev itd.) in so najbolj obremenjeni del našega telesa.

Kaj ja klasična pedikura na domu

Klasična pedikura na domu je kozmetični postopek s katerim bomo vašim stopalom izboljšali izgled, vam olajšali korak ali vas rešili tegob, ki vam jih povzročajo noge zaradi raznovrstnih obremenitev.

S klasično pedikuro odstranjujemo lažje težave na stopalih, ki vam ne povzročajo bolečine. Takšen postopek stopalo vzdržuje in neguje, s tem pa se prepreči kakršenkoli problem. Klasična pedikura na domu zajema postopke:

 • s katerimi noge olepšamo (odstranjevanje poroženele kože, otiščancev, žuljev in plitvih kurjih očes na lahko dostopnih mestih, brušenje kože na stopalih in prstih, čiščenje obnohtnih predelov, oblikovanje, striženje in lakiranje nohtov)
 • in lajšamo težave zaradi utrujenih nog z masažo stopal.

Kdaj se priporoča uporaba klasične pedikure na domu?

Če imate težave z zadebeljeno, trdo kožo na petah, če so le te celo razpokane, ko bi radi svoja stopala negovali in uredili ter si privoščili masažo, ne čakajte predolgo ter si naročite klasično pedikuro na domu. Za posameznika je klasična pedikura na domu priporočljiva v vseh letnih časih. Običajno se uporabniki odločajo za uporabo klasične pedikure v prehodnih obdobjih, da se stopala kar najhitreje privadijo na nove razmere. Ob prehodu iz poletja v jesen ali zimo in obratno iz zime v pomlad oziroma pred dopustom. Ker pa na stopala vpliva tudi izpostavljenost zunanjim vplivom, se priporoča uporaba klasične pedikure po poletju in pravilno nego stopal skozi celo leto.

Klasično pedikuro na domu izvajajo Junaki, ki imajo dovolj ustreznega strokovnega znanja in pedikerskih spretnosti, ki pridejo k vam na dom. Pomembno je, da pediker na domu upošteva osnovne higienske standarde, uporablja pripomočke za pedikuro in ohranja ter izpopolnjuje strokovno znanje, da lahko nudi ustrezno svetovanje uporabnikom o negi nog.

Zakaj se priporoča klasična pedikura na domu:

 • Nudi se svetovanje in pomoč pri negi nog in stopal,
 • z masažo nog poskrbimo, da so stopala spet sveža in sproščena,
 • pedikura preprečuje nastajanje resnejših težav,
 • uporablja se za zdravljenje oziroma sanacijo že obstoječih težav na stopalih. Uporabnikom pomagamo pri sanaciji glivičnih nohtov, odstranimo kurje oko in omilimo bolečine zaradi kurjih očes, saniramo razpoke na stopalih, ki bi lahko pomenile vstopno mesto za okužbe (kar lahko pri osebi z diabetesom vodi tudi do amputacije noge), vraščene nohte,
 • s pravočasnim obiskom pedikerja se lahko prihrani obisk pri zdravniku, saj se prepreči resnejše zaplete,
 • poteka na vašem domu, kar je vam znano in varno okolje,
 • ker poteka pri vas doma se počutite bolj sproščeno, srečno in umirjeno,
 • več časa boste imeli za druge aktivnosti,
 • pedikura deluje preventivno, da se hitreje opazijo morebitne nevarne spremembe in s tem uporabnika napoti na obravnavo k zdravniku (morebitni sum na kožnega raka in druga obolenja),
 • lažje si boste organizirali čas, saj sami izberete termin, ki vam najbolj ustreza,
 • razvajali se boste v zavetju vašega doma in preprečili izgubo časa na cesti pri potovanju do izvajalcev.

Pravilna nega stopal z uporabo pedikure je še toliko bolj pomembna pri določenih bolezenskih stanjih. Klasična pedikura na domu pa vam ponuja uporabo storitve kar v zavetju vašega doma in ob vam najbolj ustreznem času.

Klasična pedikura na domu se začne s sproščanjem in namakanjem vaših stopal v kopeli. Sledi pregled stopal in posvetovanje glede potrebnih storitev in želj uporabnika. Takšen postopek stopalo vzdržuje in neguje, s tem pa se prepreči kakršenkoli problem.

Priporočljiva je uporaba klasične pedikure na domu vsaj enkrat na mesec. S storitvijo klasične pedikure na domu vam nudimo izbiro med Junaki, ki vam najbolj ustreza ter vam omogočimo, da so vaša stopala in nohti zdravi, urejeni, predvsem pa, da so vaša stopala sveža in sproščena.

NAROČI