Pomoč na domu - O Nas

Junaki na domu nudimo različne oblike oskrbe na domu, namenjene starejšim in drugim pomoči potrebnim, ki zaradi različnih zdravstvenih težav, invalidnosti in kroničnih bolezni ne zmorejo več skrbeti zase.

Organizacija oskrbe na domu zase ali za svojega bližnjega je vsekakor stresna. Storitve na področju oskrbe starejših so izredno razdrobljene, zakonodaja, ki ureja to področje je težko razumljiva, informacije o razpoložljivih izvajalcih pa težko dostopne.

Zaradi tega smo ustvarili spletno platformo Junaki na domu, ki starejšim in njihovim bližnjim nudi vse storitve, ki jih potrebujejo na enem mestu. Platforma povezuje uporabnike storitev s široko mrežo izvajalcev po celotni Sloveniji.

Kljub kompleksnosti storitve oskrbe na domu, lahko uporabnik enostavno izbira med širokim naborom storitev v okviru pomoči na domu. Za pomoč pri naročilu pa je uporabniku na voljo tudi naša strokovna služba. Pred prvim obiskom, strokovna služba z uporabnikom uskladi osebni načrt izvajanja storitve, kar zagotavlja primeren nabor storitev glede na njegove dejanske potrebe.

Vsi izvajalci v okviru platforme Junaki na domu so preverjeni s strani naše strokovne službe, kar uporabnikom zagotavlja visoko kakovost izvedene storitve, brez zamudnega preverjanja izvajalcev prek spleta. Ključna prednost naše platforme je tudi zagotavljanje nadomeščanj v primeru nepredvidene odsotnosti vašega izbranega izvajalca (npr. bolezen). Prav tako vam lahko enostavno zagotovimo zamenjavo izvajalca, v kolikor z njim niste zadovoljni.

Platforma vam omogoča tudi pregled naročenih in izvedenih storitev ter enostavno naročanje dodatnih storitev. 

Storitve v okviru platforme Junaki na domu

Junaki na domu nudimo širok spekter storitev pomoči in oskrbe starejših na domu ter druge storitve, ki lahko pomagajo ohranjati samostojnost in avtonomnost uporabnika ter mu pomagajo popestriti njegov vsakdan. To predvsem vključuje storitve kot so pomoč pri vsakodnevnih opravilih, spremstvo in družabništvo ter pomoč v gospodinjstvu. Ker pa bi radi ponudili starejšim vse kar potrebujejo na enem mestu pa ponujamo še druge storitve kot so fizioterapija na domu, delovna terapija na domu, masaže, frizerske in hišniške storitve na domu, pedikuro na domu (klasično in medicinsko pedikuro) ter številne druge storitve, ki starejšim lajšajo vsakdan.

V kolikor ste upravičeni do subvencionirane pomoči na domu pa lahko storitve naročate v kombinaciji s subvencionirano pomočjo na domu. Pogosto pa ta storitev ne pokriva vseh potreb uporabnikov, saj lahko vsak uporabnik koristi največ 20 ur tedensko. Hkrati se v nekaterih občinah ta storitev izvaja samo med tednom, pogosto tudi le v dopoldanskem času. Poleg tega v številnih občinah povpraševanje presega obseg ur, ki jih občina nudi, zaradi česar nastajajo čakalne vrste. Za več informacij o subvencionirani pomoči na domu predlagamo tudi pregled spletne strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V okviru naše ponudbe subvencionirane pomoči na domu, vam trenutno nudimo subvencionirano pomoč na domu na območju občin Ig, Škofljica, Brezovica in Dol pri Ljubljani. Uporabniki, ki niso upravičeni do subvencionirane pomoči na domu, uporabnike iz drugih občin ter tiste, ki potrebujejo večje število ur pomoči na domu, pa nudimo tudi samoplačniško oskrbo na domu.

Za vse tiste, ki bi radi povečali svojo aktivnost pa vam v sodelovanju s podjetjema DEOS, d.o.o. in Zavodom AS so.p. nudimo udeležbo v programih Aktiven dan za aktivno starost in Aktivno varstvo. Cilj teh programov je ohranjanje samostojnosti čim dlje v starost prek krepitve fizičnih in kognitivnih sposobnosti ter širitve socialnih stikov.

Posamezno storitev ali nabor več storitev se izbere glede na dejanske potrebe osebe, ki potrebuje pomoč za vključitev v vsakdanje življenje. Ustrezen nabor lahko uporabnik izbere sam oziroma mu pri tem pomaga njegov bližnji. Pri naročilu pa vam lahko pomaga tudi naša strokovna služba.

Cilj platforme Junaki na domu je starejšim omogočiti čim daljši čas bivanja v domačem okolju prek povezovanja kvalitetnih izvajalcev pomoči na domu s pomočjo potrebnimi. Na preprost način.

Kontakt

MN, Moj načrt, družba za zagotavljanje osebnih storitev, d.o.o.
Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice

Brezplačna številka:
080 1113

E-pošta:
info@junakinadomu.si