Pomoč v gospodinjstvu

Pomoč v gospodinjstvu

Pomoč v gospodinjstvu je namenjena vsem, ki zaradi različnih okoliščin potrebujejo dodatno pomoč, predvsem pri vzpostavljanju reda in čistoče v domačih prostorih.

Pomoč je potrebna predvsem takrat zaradi zmanjšane samostojnosti  ne zmorejo več vseh gospodinjskih opravil opravljati sami. Nekateri storitev pomoč v gospodinjstvu ne ocenjujejo kot nujno pomoč, ampak zgolj kot dodatno pomoč, saj menijo, da ni tako pomembna kot na primer pomoč pri vsakodnevnih opravilih, ki ohranja redno skrb za osebno higieno. Vendar pa tudi storitev pomoč v gospodinjstvu s skrbjo za čistočo omogoča kvalitetnejše življenje v domačem okolju posameznikov. Z izbiro storitve se lahko nadomesti potreba po namestitvi v institucionalnem varstvu in podaljša bivanje posameznikov v njihovem domačem okolju. Razbremeni se sorodnike in svojce, le ti pa bodo lahko imeli sedaj več časa za druženje in pogovore s svojimi bližnjimi.

 

NAROČI

 

Zakaj izbrati storitev pomoč v gospodinjstvu?

 

Kot druge naše storitve, je tudi storitev pomoč v gospodinjstvu prilagojena vašim potrebam in zajema več različnih opravil, ki so potrebna pri redni skrbi za človekovo varno in samostojno življenje v domačem okolju. Pomembno je, da se v okolju, kjer preživimo večino svojega prostega časa v posameznem dnevu, počutimo dobro in zadovoljno. Naši Junaki na domu bodo poskrbeli, da boste imeli urejene in čiste dnevne prostore, hkrati bodo pazili na higieno v stanovanju, ki pa lahko prav tako izboljša vaše zdravstveno stanje.

Pomoč v gospodinjstvu zajema:

 • postiljanje postelje in osnovno vzdrževanje spalnega prostora,
 • menjava perila in urejanje ležišča,
 • zračenje bivalnega prostora,
 • skrb za čistočo osebnega perila (pranje, obešanje, zlaganje, likanje),
 • pomivanje uporabljene posode,
 • osnovno čiščenje bivalnega dela prostorov,
 • odnašanje smeti,
 • čiščenje v stanovanju, vzdrževanje higiene tal,
 • pomoč pri pripravi obrokov hrane,
 • nakup in prinašanje živil ali drugih potrebščin, nabavo ozimnice,
 • pomivanje oken v ožjih bivalnih prostorih uporabnika,

 

Pomoč v gospodinjstvu
Pomoč pri pripravi hrane in pijače

 

Junakom lahko naročite naj v trgovini za vas nakupijo sestavine, po končanem obroku pa boste lahko brezskrbno odšli na počitek, saj bodo naši izvajalci poskrbeli za urejenost posod in celotne kuhinje. Skupaj z vami se dogovorimo, katere prostore vam bodo naši izvajalci in izvajalke najprej uredili in počistili. Lahko naročite generalno čiščenje stanovanja enkrat tedensko ali na vsake štirinajst dni. Glede terminov se prav tako uskladimo glede na vaše želje skupaj z našimi izvajalkami in izvajalci.

Pogosto je poleg osnovne gospodinjske pomoči potrebno tudi kakšno bolj zahtevno delo, ki pa ne sodi v našo storitev pomoč v gospodinjstvu, temveč zahteva bolj specifično opravilo, ki ga lahko izvedejo izvajalci hišniških opravil na domu.

Čisto in urejeno okolje bo pozitivno vplivalo na vaše počutje in zdravje, saj je pomoč pri tovrstnih opravilih prilagojena vašemu dnevnemu ritmu, potrebam in zdravstvenemu stanju.

Izvajalci izvedejo dejanska opravila, za čistila in ostale pripomočke, pa naročnik storitve poskrbi sam.

Pomoč v gospodinjstvu / čiščenje
Skrb za čistočo

 

NAROČI