dostava hrane na dom

Dostava hrane na dom

Za naš razvoj in zdravje je ključnega pomena zdrava, redna in pravilna prehrana. Pomembna je za zdravo rast, oskrbuje telo z energijo in vpliva za osebni razvoj. Hrana je osnovni vir pridobivanja energije, ki je potrebna za naše normalno delovanje. Veliko ljudi ima slabe prehranjevalne navade; nimajo zdravih obrokov, ali pa obroke nadomestijo z nezdravimi prigrizki. Posledica tega so lahko utrujenost, preobremenjenost, bolezni, na drugi stani pa pomanjkanje energije, izguba motivacije, ipd. Uravnotežena in pestra prehrana skupaj s telesno aktivnostjo zmanjšuje tveganje in upočasnjuje napredovanje kroničnih bolezni, kar podpira kakovost življenja. Storitev dostava hrane na dom starejšim osebam z Junaki nudi brezkrbno uživajnje v zdravi, raznoliki in uravnoteženi prehrani.

NAROČI

 

Zdrava in uravnotežena prehrana na domu ima pomembno vlogo pri ohranjanju vitalnosti in zdravja tudi pri starejših osebah. S starostjo se znižujejo potrebe po energiji, medtem ko naraščajo potrebe po nekaterih hranilih, predvsem beljakovinah. Pri pridruženih bolezenskih stanjih se potrebe po energiji in hranilih lahko spremenijo. Nepravilen način prehranjevanja vpliva na pojav dejavnikov tveganja, kot so na primer zvišan krvni tlak ter zvišane vrednosti holesterola in glukoze v krvi. Cilj uravnotežene prehrane na domu je ohranjanje in izboljševanje zdravja in s tem kakovost življenja, pa tudi preprečevanje pomanjkanja hranil in prekomernega prehranjevanja, ki lahko vodi do nastanka številnih bolezni.

Priporočljivo je, da starejši uživajo čim več hranilno bogatih živil (beljakovinska živila, sadje, zelenjava, …), medtem ko naj se izogibajo hranilno revnejšim in energijsko bogatim živilom (ocvrta hrana, slaščice,…). Svetujejo se redni in enakomerno porazdeljeni obroki, pripravljeni iz raznolikih, čimbolj svežih, sezonskih in hranilno bogatih živil. Po obrokih je priporočen krajši počitek.

Zakaj naročiti dostavo hrane na dom?

Starost in pojav bolezni vplivata na način življenja posameznika, da ne zmore več skrbeti zase na način, kot je lahko včasih ali kot bi si želel. Tako se soočimo z okoliščinami, ko ne zmoremo več početi stvari, ki smo jih včasih z lahkoto in veseljem opravljali. Kadar gre za našo prehrano na domu, gre tudi za naše zdravje. Naša prehrana namreč neposredno vpliva na naše zdravje in s tem na kvaliteto našega življenja. Pomena zdravega prehranjevanja pa se pogosto zavemo šele, ko zbolimo. Da bi lahko pridobili več prostega časa in prejeli topel obrok kar na vaš dom, brez kuhanja, priporočamo naročilo storitve dostavo hrane na dom.

Dostava hrane na dom se priporoča ko:

 • imate starejšo kuhinjsko opremo ki se kvari ali pa le ta ni prilagojena vašim spremenjenim zdravstvenim okoliščinam,
 • kadar vam kuhanje ne gre več tako od rok, kot vam je šlo včasih,
 • nimate znanja in zmožnosti za pripravo hrane,
 • težko pridete do trgovin, da bi nakupili hrano,
 • pozabljate zaužiti hrano,
 • ste preutrujeni za kuhanje hrane dom,
 • morate spremeniti način prehranjevanja, vendar nimate idej kaj bi lahko skuhali,
 • ko morate paziti na redno, zdravo prehrano,
 • kadar se vam kuhanje za eno osebo zdi nesmiselno in predrago,
 • želite topel in uravnotežen obrok,
 • želite pridobiti dodaten čas, ki ga ne porabite za kuhanje, ampak ga namenite prostočasnim aktivnostim in druženju.

Naši kuharji v DEOS centrih starejših pripravijo jedi, ki pozitivno vplivajo na vaše zdravje srca, zdravo telesno težo, prehrano pri sladkorni bolezni, stresnem vsakdanu in za zdravje ledvic.
Ponujamo vam našo storitev dostava hrane na dom. Za dostavo hrane na vaš dom smo dogovorjeni z družbo DEOS iz katerih je dostavljeno kosilo na vaš dom. Uporabnikom zagotavljamo uravnoteženost prehrane, vse dni v letu, tudi med vikendi in ob praznikih. Za dostavo, je potrebno imeti svoje posodice za hrano, 4 posode za juho, glavno jed, solato in sladico. Posode prevzamemo ali pa se v dom dostavijo dan prej.

Ponujamo vam:

 • Topel, uravnotežen obrok
 • Hitra dostava
 • Postrežba (v primeru nepokretnosti) z doplačilom.

Dostava hrane na dom je zaenkrat možna v okolici vseh osmih Centrov starejših, ki smo jih zapisali spodaj:

Po predhodnem telefonskem naročilu lahko naročite dostavo hrane na dom tudi izven omenjenih območij, ki vam jih dostavijo naši Junaki na domu.

NAROČI