Pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih | Junaki na domu
Pomoč starejšim na domu

Pomoč pri vsakodnevnih opravilih

Za marsikoga izmed nas so vsakodnevna opravila v domačem okolju nujna in samoumevna za lažje in udobnejše bivanje. Skrb za vsakodnevna opravila, je lahko brez pomoči v starosti, zaradi bolezni ali invalidnosti oteženo in takrat lahko uporabite storitve, ki jih nudimo Junaki na domu. Pomoč starejšim na domu je zelo dobrodošla, če si starostnik želi podaljšati svoje bivanje doma.

V življenju posameznika pride do sprememb, kot so znaki staranja, pojav pridruženih bolezni, poškodb in drugih ovir, ki vplivajo na posameznikov način življenja do te mere, da potrebuje pomoč pri vsakodnevnih opravilih. Pri tem nam lahko pomagajo naši najbližji, velikokrat pa ti ne zmorejo, zato lahko takrat uporabimo naše storitve pomoči na domu, ki jih nudimo Junaki na domu.

NAROČI

 

Za človeka je pomembno, da lahko poskrbi sam zase, da je samostojen pri opravljanju vsakodnevnih življenjskih opravilih tudi v starosti. Storitev pomoč starejšim na domu je namenjena osebam, ki imajo zagotovljene bivalne in druge pogoje za življenje v svojem bivalnem okolju, vendar pa se zaradi starosti ali hude invalidnosti ne morejo več opravljati vsakodnevnih opravil na način, kot so jih do sedaj.

Zakaj naročiti pomoč pri vsakodnevnih opravilih?

Junaki na domu z veseljem nudimo pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih, vas podpiramo pri vsakdanu vašega življenja in pri strukturiranju vsakodnevnega življenjskega ritma. Nudimo vse kar potrebujete za to, da bo vaše življenje v domačem okolju kar najprijetnejše in udobnejše.

Pomoč starejšim na domu nudimo za lažje opravljanje, fizično bolj ali manj zahtevnih, vsakodnevnih opravil in ostalih dejavnosti.

Osnovni namen izvajanja pomoči starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih je, da uporabnikom omogočamo čim kvalitetnejše življenje v domačem okolju. Na ta način nadomestimo potrebo po namestitvi v institucionalnem varstvu s tem pa podaljšamo bivanje posameznikov v domačem okolju. Uporabniki lahko na ta način ostanejo v svojem znanem bivalnem okolju, v njihovem domu in ob znanih ljudeh, mi pa jim nudimo pomoč pri opravilih.

 

Storitev pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih obsega:

  • pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih,
  • pomoč pri osebni higieni (kopanje, tuširanje, umivanje zob, las, britje, striženje nohtov),
  • oblačenju, slačenju
  • hranjenju, pitju,
  • gibanju (po stanovanju, hoja s pripomočki ali brez njih, vstajanje iz postelje, s stola, invalidskega vozička),
  • opravljanju osnovnih življenjskih potreb,
  • vzdrževanju in negi osebnih ortopedskih pripomočkov,
  • varovanje in nadziranje stanja uporabnika preko noči.

Junaki na domu vam bodo pomagali pri vsakodnevnih opravilih, skupaj se boste dogovorili, kako bo potekalo delo, opredelili boste pogostost nudenja pomoči in izdelali načrt pomoči na domu. Storitev prilagodimo vašim potrebam, torej glede na vaše zdravstveno stanje, potrebe, želje in cilje. Skozi sodelovanje vam bodo nudili tudi čustveno podporo in pomoč pri organizaciji dnevnih aktivnosti. Naši izvajalci so tukaj za vas, da vam olajšajo bivanje v znanem okolju, opravljanje vsakodnevnih opravil in vam popestrijo dneve s svojo družbo in pogovorom.

NAROČI